20181231-RTVNH Laatste keer JA in de gemeente HenS

HAARLEMMERLIEDE - Het huwelijk van Rob en Aldy uit Halfweg is niet alleen het laatste huwelijk van 2018, maar ook het allerlaatste keer dat dit kon in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. "Een feestelijke dag, maar het heeft ook een dubbel gevoel", zegt bruidegom Rob. 

Bruidegom Rob Mense werkt als bode bij de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Met het naderende einde, wegens de fusie met Haarlemmermeer, wist hij dat het nú moest gebeuren. "Ik heb zes zo'n 600 huwelijken in het gemeentehuis van Halfweg gedaan en de gemeente wordt opgeheven. Dan is het gewoon geweldig om toch als laatste in het huwelijksbootje te stappen."

Halfstok
Toch hangt de vlag halfstok op deze laatste dag van de gemeente. Een ludieke actie van de bruidegom. "Het is echt gewoon afgelopen", zegt hij met pijn in zijn maag. Het kersverse bruidspaar gaat in ieder geval wél de geschiedenisboeken in. 

Ook raadsleden en wethouders zijn bij het huwelijk van Rob en Aldy aanwezig. "Het is een historisch moment", zegt raadslid Henk Koelman. "Het is het laatste huwelijk dat in de trouwregisters komt van deze gemeente."

Ook D66-raadslid Henk van Dijk vindt het een bijzonder moment. "Het is toch wel een stukje weemoed. We nemen afscheid van een bijzondere gemeente", zegt Van Dijk. Hij zat vijfentwintig jaar in de politiek. 

De Stompe Toren
Het stel trouwde in het kerkje De Stompe Toren, omdat het raadhuis in Halfweg nog niet toegankelijk is. Op 18 september moest het gebouw sluiten vanwege het dreigende instortingsgevaar. Dit werd veroorzaakt door een berg grond die naast het gebouw werd gestort.


© Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude / Chris Buzink 2017 - 2022